Aktiviteter

Fiske
5 000 hektar av fiskrika sjön Åsunden erbjuder en god fiskeupplevelse. Det finns en mängd olika fiskarter så som gädda, abborre, gös, lake, sutare, siklöja med flera.

Fiskekort finns att köpa direkt av oss eller på Ica-butiken i Horn. Barn och ungdomar under 18 år behöver ej lösa fiskekort.

Plocka svamp och bär
Nära inpå stugorna finns både blåbär och lingon att plocka för den som trivs i skog och mark. Blåbär hittar man vanligtvis under juli och augusti medans lingonsäsongen börjar i slutet av augusti och pågår in i oktober.

Det finns vanligtvis gott om svamp att plocka så som goda kantareller och björksopp eller stensopp. Svampsäsongen pågår normalt från mitten av juni till början av september och gynnas av mycket regn och värme. 

Upptäck skog och mark
Det finns goda vandringsmöjligheter i trevliga skogsmiljöer där man antingen kan utnyttja gamla skogsvägar alternativt ta en promenad över stock och sten för att utforska mer otillgängliga områden.

Förutom fin natur finns det också gott om djur att upptäcka som till exempel tjäder, orre och tranor eller om man har tur rådjur, älgar och grävlingar.

Intill Åsunden träffar man vanligtvis på vilda gäss, olika arter av änder, storlom och fiskgjuse med flera. 

Båt och kanot
Åsunden med sina många vikar och öar är perfekt för dig som trivs på sjön. Beroende på dina preferenser, kan du hyra motorbåt av oss alternativt hyra en kanot från campingen i Horn, cirka 12 kilometer bort. För kanotuthyrning se kontaktuppgifter nedan:

Hornåbergs Camping
Hornåbergsgatan 10
590 42 Horn, Sverige
Tel: +46 (0) 494-303 57

 

Turistattraktioner i närheten

Vimmerby
Bara 40 kilometer bort ligger staden Vimmerby där Astrid Lindgrens Värld finns. I Astrid Lindgrens Värld kan du möta både Pippi Långstrump och Emil i Lönneberga. Astrid Lindgrens Värld är ett perfekt resmål för barnfamiljer. Läs mer på www.astridlindgrensvarld.se

I Vimmerby med omnejd finns det mängder av andra aktiviteter utöver Astrid Lindgrens Värld som till exempel äventyrsparken "Nils Holgerssons Värld" som hittas i Södra Vi på väg till Vimmerby. Läs mer på www.nilsholgerssonsvarld.se

Älgpark Virum
Vill du se älgar och rådjur på nära håll? Då rekommenderar vi Virum älgpark som ligger en bit utanför Vimmerby.

Städer / shopping 

Linköping är en universitetsstad som med sin mycket trevliga stadsdel "Gamla Linköping" är väl värt ett besök. Linköping ligger ca 80 kilometer norr om stugorna och bjuder på omfattande shopping, sevärdheter, caféer och aktiviteter. 

Västervik på Östersjökusten är också värt ett besök för sitt mysiga hamnområde med bra restauranger, klubbar och caféer. (60 kilometer)

På den närbelägna gården "Eneby Norrgård" kan du köpa älgkött, vildsvinskött och ägg från egna frigående höns. Dessutom finns det möjlighet att träffa och klappa flera olika djur på gården. www.enebynorrgard.se